Skorpija - opsti horoskop

Ime:
Skorpio je latinsko ime za Skorpiju
Planeta:
Mars i Pluton
Boja:
Tamnocrvena
Zivotinja:
Skorpija, zmija, orao
Metal:
Plutonij
Drago kamenje:
Malahit, kamen sa crvenim jaspisom
Biljke:
Kupina, glog
Najnepravednija izreka o Skorpionu:
Skorpija je opsednuta seksom.
Zapravo, Skorpija moze biti opsednuta mnogim stvarima, cak i potpunim nedostatkom zelje za seksom, ali ako se radi o ozbiljnoj ljubavnoj vezi, u njoj mora biti opsednutosti seksom ili ce ona, u protivnom, nalikovati na sniclu bez mesa.

Karakteristike:
Skorpija je drugi vodeni znak. Ono sto je najvaznije kod nje, ne vidi se na prvi pogled....da bi otkrili njenu pravu sutinu, moramo zaviriti ispod povrsine vode da je ugledamo. Znaci ono sto ej najvaznije kod nje, nije vidljivo odmah, nego se nalazi duboko u njoj. Ima energiju vrednu strahopostovanja. Ima moc da prodre do sustine stvari, ali isto tako ume da ujede za srce drugog coveka, bas kao Skorpijin rep.
Sa Skorpijom povezujemo seksualne organe, bez kojih nema novog zivota. Skorpija poseduje jaku volju, dinamicna je, skoncentrisana, uporna i ozbiljna.
Privlace je izazovi. Zagonetna je, tajanstvena i mracna. Cini sve za prijatelje, ali suprotnom polu ne veruje. Njena deviza je "sve ili nista".

Ljubav:
Oci Skorpije su prve koje ce privuci osobe suprotnog pola. Osecanja vesto zna da prikrije i nikada se ne moze primetiti sta Skorpija krije u svom srcu.Cutanje je jedno od njenih orudja, ali mora da nauci da ima samokontrolu, jer je ljubomora uvek izbaci iz takta i tada svaka Skorpija pocinje da kljuca i dimi. Skorpija zeli da bude prva i jedina pod parolom "sve ili nista". Sve shvata prozbiljno u vezi.
Znaci Skorpija je simbol strasti, perverzije i ljubomore. Svoj plen ni sa kim ne deli, ni od koga ne traze savete. Dobro zna koliko vredi i sta trazi. Njena ljubav je duboka kao okean, cvrsta kao stena, burna kao planinski potok. Partnera zavodi snaznim erosom, ljubav kao i zivot uopste, voli da oseti do dna.
Prijateljstvo:
Skorpija uziva da ulazi u mracna i skrivena podrucja uma drugih ljudi, ali iz nje niko nista ne moze da izvuce. Sumnjicava je prema strancima i treba joj vremena da stekne poverenje u novog prijatelja. U slucaju da prijatelj izneveri njeno poverenje, ne odustaje dok se ne osveti. Trebaju joj jaki i ocaravajuci prijatelji koji ce postivati njenu potrebu za privatnoscu. Ljude privlaci karizma Skorpije, ali isto tako ih iritira njena preterana tvrdoglavost.
Posao: 
Svoje vreme Skorpija ne zeli trositi na povrsne stvari, te treba da potrazi posao koji ce podrzavati njihov analiticki um. Bez napora ume da preuzme kontrolu nad stvarima. Sve sto je drugorazredno i otrcano joj ne odgovara, te joj je uvek potrebno mnogo novca, ali ako upadne u svoju fazu "sve ili nista" moze da digne ruke od svega i zivi veoma skromno i povuceno. Zanimanja za Skorpiju su: finansijeri, psihijatri, detektivi, advokati, spijuni, speleolozi, okultisti, trgovci.
Garderoba:
Skorpija voli da bude elegantna i neodoljiva i dobro se oseca u materijalima koji joj isticu stas. Sve stvari dobro cuva i odrzava. Najdraze boje su joj tamnocrvena i crna.

Slavne Skorpije:
Kevin Kline - Oktobar 24
Dylan McDermott - Oktobar 26
Hillary Rodham Clinton - Oktobar 26
Bill Gates - Oktobar 28
Dennis Franz - Oktobar 28
Joaquin Phoenix - Oktobar 28
Julia Roberts - Oktobar 28
Richard Dreyfuss - Oktobar 29
Gabrielle Union - Oktobar 29
Winona Ryder - Oktobar 29
Henry Winkler - Oktobar 30
Jane Pauley - Oktobar 31
Jenny McCarthy - Novembar 1
Larry Flynt - Novembar 1
k.d. lang - Novembar 2
Pat Buchanan - Novembar 2
Roseanne - Novembar 3
Sean Combs - Novembar 4
Matthew McConaughey - Novembar 4
Sam Shepard - Novembar 5
Tatum O'Neal - Novembar 5
Ethan Hawke - Novembar 6
Maria Shriver - Novembar 6
Sally Field - Novembar 6
Joni Mitchell - Novembar 7
Parker Posey - Novembar 8
Nick Lachey - Novembar 9
Brittany Murphy - Novembar 10
Calista Flockhart - Novembar 11
Demi Moore - Novembar 11
Leonardo DiCaprio - Novembar 11
David Schwimmer - Novembar 12
Chris Noth - Novembar 13
Whoopi Goldberg - Novembar 13
Prince Charles of Windsor - Novembar 14
Sam Waterson - Novembar 15
Lisa Bonet - Novembar 16
Danny DeVito - Novembar 17
Martin Scorsese - Novembar 17
Linda Evans - Novembar 18
Owen Wilson - Novembar 18
Calvin Klein - Novembar 19
Jodie Foster - Novembar 19
Larry King - Novembar 19
Bo Derek - Novembar 20
Bjork - Novembar 21
Goldie Hawn - Novembar 21